Baile de aburi

Baile de aburi constituie inca din vechime metode eficiente de infrumusetare. Ele curata foarte bine pielea, o inmoaie si ajuta la indepartarea straturilor de celule moarte de la suprafata. Mai mult, dupa o baie cu aburi, porii se deschid,iar punctele negre pot fi indepartate mult mai usor si mai igienic.

Prin aceasta metoda, urmata de folosirea unui tonic se evita inrosirea si infectarea pielii.In acelasi timp temperatura ridicata a aburilor determina transiratia si eliminarea toxinelor fixate la nivelul pielii. Iata cum se face o baie cu aburi: se infasoara parul intr-un prosop, se demachiaza fata, se spala bine si se aplica o crema in jurul ochilor (pentru prevenirea aparitiei ridurilor din cauza deshidratarii). Apoi, intr-un vas se pun plantele (salvie, nalba, coada soricelului, petale de trandafir sau cimbrisor), se adauga cateva cani de apa fierbinte si se acopera vasul cu un prosop. Se lasa 5-10 minute, iar dupa aceea se tine fata deasupra vasului, la o distanta de 30 de cm, timp de 5-7 minute.

Dupa baia de aburi se mai pot folosi tarate de grau pentru curatarea tenului uscat si a tenului normal si faina de porumb pentru curatarea tenului mixt sau gras. Tenul se clateste cu apa calduta, iar dupa cateva minute cu apa rece pentru inchiderea porilor. Atentie: pentru tenul normal si uscat se recomanda o baie de aburi pe saptamana, de 5-7 minute, iar pentru tenul mixt sau gras, baia de aburi se poate face de 2-3 ori pe saptamana cu o durata de 10-12 minute.

Related posts

no comments | Trackbacks | Post your comment

Post a comment:

Categories