Cum sa alegi cele mai sanatoase produse cosmetice

Un lucru este clar: femeile nu pot trai fara produse cosmetice. Desi Photoshop-ul este poate cea mai ingenioasa inventie in materie de frumusete de la descoperirea machiajului incoace, facand pana si cele mai adanci riduri sa dispara (mai ceva ca Botox-ul), se dovedeste a fi nefolositor in fata frustrarilor tale de dinaintea unei intalniri sau a unui interviu pentru un job.

In aceasta situatie dai fuga la dulapiorul cu produse cosmetice. Trebuie sa stii insa ca foarte multe dintre acestea contin substante chimice, care pot produce pe termen lung dezechilibre hormonale. De exemplu, ftalatii (compusi chimici folositi la producerea parfumurilor si a lacurilor de unghii) pot provoca astfel de dezechilibre.

Femeile care utilizeaza in mod frecvent cosmetice ce contin ftalati prezinta un risc  fata de problemele de fertilitate, astm sau cancer. Expuse sunt in special femeile insarcinate, care dupa opinia unor specialisti nu ar trebui sa le foloseasca deloc pe perioada sarcinii. Exagerate sau nu parerile specialistilor ar trebuie luate in calcul, iar o mai buna documentare nu strica niciodata.

Micile trucuri de frumusete contin multi compusi chimici, care ar putea avea efecte secundare nedorite asupra sanatatii tale.

Iata cinci metode care te vor ajuta sa alegi produsele cosmetice cu mai multa atentie:

1. Opteaza pentru cosmetice bio, produse certificate care contin peste 90% ingrediente ecologice. Singurul inconvenient ar fi pretul cam piperat.

2. Nu folosi zilnic un numar mare de produse de infrumusetare. E simplu: cu cat sunt mai putine, cu atat este mai redus riscul expunerii pielii tale unei agresiuni chimice.

3. Utilizeaza produse fara parfum, pentru ca sunt mai sanatoase.

4. Nu folosi foarte des lacul de unghii si acetona. O data pe saptamana este suficient. Lacurile de unghii in nuante naturale dau un apect ingrijit unghiilor,  pentru o perioada mai lunga de timp.

5. Incearca sa te documentezi cu privire la substantele nocive din continut, pentru a alege cele mai sanatoase produse.

Nu cumpara cosmetice in necunostinta de cauza, pentru ca sanatatea ta trebuie sa fie  intotdeauna pe primul loc!

Related posts

2 comments | Trackbacks | Post your comment


  • laura
   April 11, 2011
  • cine alege achizitionarea de produse cosmetice bio trebuie sa inteleaga ca doar daca acestea sint certificate poate spune ca a dat banii pe ceva sigur. organismele de certificare au reguli transparente si, foarte important, de-a lungul anilor nu au existat acuze (la adresa) sau scandaluri legate de calitatea produselor produselor certificate de ele.

   Reply

  • cosmetice bio
   July 6, 2011
  • foarte interesant: in franta e interzisa deja comercializarea produselor cu ftalati. o stire care nu poate decat sa ne bucure.

   Reply

Post a comment:

Categories