Oamenii de Neanderthal foloseau machiajul inca de acum 50.000 de ani

Descoperirea a fost facuta de un grup de arheologi din Marea Britanie. Joao Zilhao, unul dintre membrii grupului, profesor la Universitatea Bristol, sustine ca au gasit dovezi importante conform carora oamenii de Neanderthal foloseau machiajul inca de acum 50.000 de ani. Dovezile sunt o serie de cochilii de scoica ce contin urme de pigmenti naturali galbeni, rosii si particule minerale stralucitoare negre (o trusa de machiaj primitiva), provenite din Murcia, o regiune din sudul Spaniei. Au mai fost descoperite scoici slefuite si perforate  folosite ca bijuterii.

Aceasta descoperire vine sa contrazica opinia multor cercetatori care sustineau pana recent ca doar Homo Sapiens purta machiaje si decoratiuni.

“Atunci cand un fotbalist, spre exemplu joaca foarte dur, sau cand vedem pe strada un comportament huliganic, ne referim la individul in cauza ca la un Neanderthalian. Va fi foarte greu sa scoatem aceasta imagine din mintea oamenilor chiar daca este evident ca ea este una cat se poate de eronata”, a declarat pentru DailyMail profesorul Chris Stringer, paleontolog in cadrul Muzeul de Istorie Naturala din Londra.

Related posts

no comments | Trackbacks | Post your comment

Post a comment:

Categories