Parfumuri si zodii

Desi cuvantul “parfum” provine din limba latina, francezii au fost cei ce au denumit astfel mirosurilor placute care plutesc în aer la arderea tamâii.

De-a lungul timpului, parfumul a capatat o mare importanta in viata cetatenilor, devenind un instrument de seductie. Se spune ca nimic nu se poate compara cu mireasma pielii, si totusi femeile nu se multumesc cu parfumul propriu, apeland astfel la minunatele picaturi. Industria parfumurilor se dezvolta pe zi ce trece, iar alegerea unui astfel de produs poate fi o problema destul de complicata. In functie de caracter, personalitate, si chiar zodie, o persoana isi poate alege combinatia de miresme care sa o reprezinte. Anumite parfumuri sunt mai potrivite unor persoane decat altora iar John Oakes, in “Cartea parfumurilor” vine cu exemple pentru fiecare zodie.

Potrivit lui, Berbecilor le trebuie parfumuri care se afirma cu tarie: Giorgio Beverly Hills, Red, Ferre sau Youth Dew. Dar exista si alte posibilitati precum: Cabochard, Miss Dior, White Linen sau Pôeme.

Taurii, caracterizati prin rafinament si destul de pretentiosi pot alege dintre Femme, Deci Dela, Fendi, Roma sau Amarige. Dar nu stramba din nas nici la Je Reviens, Ysatis, Casmir, Asja, Mon Parfum, Tea Rose sau Tresor.

Joy, Tuscany per Donna, Carolina Herrera, Tendre Poison,Versus Donna sau Bvlgari sunt pe lista preferintelor unui Geaman neastamparat. Ei se remarca in public si datorita lui Moschino sau Oscar de la Renta, dar nu refuza nici o/un Champagne.

Familisti convinsi, Racii voteaza pentru Opium si superelegantul Kenzo, dar se topesc si dupa Boucheron, Jaipur, Fidji, Chamade sau Jardins de Bagatelle.

Pentru puternicii si conducatorii Lei, Oakes sustine ca parfumuri de genul Coco, Knowing, Ysatis sau Caleche li se potrivesc de minune. Dar mai completeaza la lista si Cristalle, Shalimar, Panthere, Sublime, Gio sau Champagne.

Fecioarele, grabite mereu sa critice, sunt pretentioase la parfumuri si vor luxul cu orice pret: Boucheron, Ungaro, Parfum d’ete, Mitsouko, Heure Bleue, Feminite de Bois, Romeo di Gigli.

Romantice si cochete, Balantele par cam hoate la capitolul miresme: fura de alte zodii cate un parfum. Lor se zice ca li se potrivesc Dolce&Gabanna, Cabotine, Tuscany per Donna, Estee, Amarige, Miss Dior, Jardins de Bagatelle, Tocade, dar si Carolina Herrera sau Oscar de la Renta, precum si Chamade.

Scorpionii prefera Tendre Poison, Shalimar, Magie Noire, Mon Parfum, Bal a Versailles. Bagatelle, de Lancôme, Coco Chanel, Dioressence, Obsession sau Must de Cartier.

De la Tabu la Giorgio, trecand prin No. 19 de la Chanel si ajungand la Deci Dela, Private Collections sau Je Reviens, Sagetatorii parcurg carari batute si de altii, dar pe care le aprofundeaza. Si, pentru clipele de neuitat, isi mai rezerva si Jicky, White Linen, Rive Gauche, Dune, Shalimar sau Safari.

Pentru ambitiosul Capricorn mereu in evolutie s-a creat Red, Champagne, Vanderbilt, Youth Dew, Calandre, Diva, Ferre sau First.

Pana si cei considerati – de unii – “pacostea zodiacului”, adica Varsatorii, au si ei micile lor placeri: Pleasures, Escape, L’Eau d’Issey, Arpege, Femme, Caleche, Parfum d’ete, Jicky sau Boucheron.

Pestii se desfata cu Vent Vert, Mitsouko, Parfum d’ete, Samsara, Ô de Lancôme, Bal a Versailles, Magie Noire, Must de Cartier sau Gianfranco Ferre.

Acum ca stii ce parfum prefera fiecare membru al familiei tale, esti pregatit sa le faci cate un mic cadou?

Related posts

4 comments | Trackbacks | Post your comment


  • freccion
   April 3, 2008
  • frectie la mal

   Reply

  • stirist.com
   July 8, 2008
  • chiar credeti ca exista legatura?

   Reply

  • tatiana
   September 20, 2009
  • sunt zodia scorpion si cel mai mult k parfum mi se potriveste Hypnotic Poison de la Christian Dior

   Reply

  • claudia
   April 6, 2011
  • sunt scorpion si parfumul cel mai bun pentur femeile scorpion este de departe miss dior cherie-christian dior

   Reply

Post a comment:

Categories