Promovarea in cariera

Vara e perioada concendiilor. E momentul in care nu prea te poti gandi la cariera ta, incotro te indrepti sau ce ai vrea sa faci, daca esti multumit…  De obicei intoarcerea la serviciu nu e prea placuta. Mai ramane o perioada nostalgia vacantei. Odata reveniti din concediu am putea evalua situatia si sa vedem ce perpective sunt.

Totusi acum, inainte de sarbatorile de iarna, ar fi bine sa facem ceva in sensul asta pentru ca iar ajungem la ideea ca nu e momentul bun, pentru ca ne gandim iarasi la vacanta si la alte lucruri. Pe de alta parte nu e nici de neglijat aspectul ca oamenii se comporta altfel,in aceasta perioada, adica sunt mai toleranti, mai buni si exista o posibilitate mare de a discuta despre cariera ta cu seful.

Fiecare angajat la un moment dat se plafoneaza si are nevoie sa fie motivat pentru a mai depasi un nivel ierarhic. Acest lucru nu trebuie amanat prea mult.
Daca am nimerit un job care nu ne aduce nici un fel de satisfactii este clar ca ar fi bine sa schimbam domeniul de activitate. Daca insa nu suntem in ipostaza aceasta este evident ca avem nevoie de o evolutie. In general, ea ar trebui sa fie continua.

Nici un anjagat nu poate sa fie multumit cu aceleasi sarcini pe o perioada mare de timp. Are nevoie sa aiba sarcini din ce in ce mai complexe, care sa-l solicite si care sa nu-i permita instalarea rutinei.
De noi depinde sa alegem cand e momentul sa facem o schimbare in cariera. Daca avem si conjunctura favorabila si motivatia reala ramane doar sa actionam. Restul vine de la reactia superiorilor si de posbilitatile de promovare din firma respectiva.

Related posts

no comments | Trackbacks | Post your comment

Post a comment:

Categories