Mitul dietei minune

Nu exista cu siguranta o dieta minune, care sa te poata ajuta sa slabesti in mod miraculos. Nu s-a descoperit nicio metoda eficienta in acest sens.

Doar reclamele ne impresioneaza cu asa ceva, vanzandu-ne iluzii. Secretul este la indemana noastra, ne spun nutritionisti. Ei sustin ca daca nu mancam sanatos si nu facem sport, degeaba recurgem la tot felul de diete dure, recomandate pentru slabit. O dieta minune este de fapt un stil de viata sanatos, echilibrat.

Iata ce inseamna un regim alimentar si o dieta, conform Dex-ului.

Regim alimentar – folosire a alimentelor in conformitate cu anumite reguli impuse de conditiile de sanatate sau de boala a unei persoane.

Dieta -regim alimentar special, recomandat in caz de boala, pentru pastrarea sanatatii, scaderea greutatii corporale etc.

Cu alte cuvinte, pentru a obtine o scadere in greutate e clar ca trebuie sa ne impunem un anume stil de viata si schimbarea vine din noi. Daca nu ne dorim acest lucru, nu o sa putem tine un regim/o dieta. Sigur vom oscila, vom consuma si alimente de care nu avem voie. Si chiar daca vom avea mustrari de constiinta… degeaba… nu vom obtine niciun rezultat. Este un pas foarte greu in viata oricarei persoane. Odata ce l-am facut nu mai trebuie sa dam inapoi. Dar pana nu ne-am decis, nu are sens sa chinuim organismul cu „tentative” de regimuri. Ne pot face mai mult rau.

Ganditi-va mult inainte sa incepeti o dieta daca intr-adevar sunteti dispus sa faceti sacrificii pentru a va imbunatati „aspectul exterior”. Aveti nevoie de o motivatie puternica. Succes!

Related posts

1 comment | Trackbacks | Post your comment


    • timea
      July 23, 2008
    • da este adevarat trebuie sa avem grija de silueta noastra si trebuie sa avem o dieta echilibrata.

      Reply

Post a comment:

Categories