Copanele de pui in aluat de bere

Deep fried spring chicken in golden lemon batter with saladEste o reteta simpla, care poate sa aduca un pic de diversitate in bucataria ta. Ingredientele sunt la indemana orcui. Iata de ce ai nevoie: 6 copanele, 2 oua, un pahar de bere (de preferat bere bruna), o cana cu faina, sare, piper, boia (sau condimente pentru carne de pui).

Mod de preparare:
Se bat ouale si se adauga: sare, piper, boia (sau condimente pentru pui). Se pun apoi berea si faina treptat, amestecandu-se continuu ca sa se omogenizeze. Compozitia obtinuta trebuie sa fie mai groasa un pic decat cea pentru clatite. Daca mai este nevoie mai adaugati faina.
Copanelele se dau prin aceasta compozitie, apoi se pun in ulei incins intr-o cratita la prajit. Cand sunt gata vor capata o culoare aurie. Se scot pe un servetel care absoarbe excesul de grasime.
Se consuma calde impreuna cu o garnitura de orez cu legume sau cartofi natur.
Pofta buna!

Related posts

no comments | Trackbacks | Post your comment

Post a comment:

Categories