Guacamole

Este o reteta vegetariana originara din Mexic pe baza de avocado, un fruct exotic hranitor cu proprietati afrodisiace. Numele de “guacamole” provine din doua cuvinte aztece: “ahuacatl” (avocado) si “molli” (sos). Merge foarte bine cu chips din porumb (tortilla), cu chips clasic sau cu paine prajita. Poti prepara guacamole pentru iubitul tau sau pentru amicii invitati la o petrecere.

Desi aceasta reteta este foarte simpla si nu necesita ingrediente nemaiintalnite, trebuie sa alegi cu atentie ingredientul principal – avocado.

Cand mergi in supermarket sa cumperi avocado fii atenta sa nu fie foarte copt (cand este foarte copt fructul este moale, iar cand apesi apar niste pete negre), dar nici foarte crud (tare)!

Reteta – pentru 4 portii

Timp de preparare

- aproximativ 30 de minute

Ingrediente

  • 4 avocado
  • 1 ceapa mica taiata marunt (poate fi folosita si ceapa verde)
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 ardei iute (sau chili  pudra)
  • cateva fire de patrunjel si coriandru
  • 1 lingura zeama de lamaie sau lime
  • 1 lingura ulei de masline (optional)
  • sare si piper
  • chips tortilla sau paine prajita pentru servire

Mod de preparare

Cele 4 avocado se curata de coaja, se taie in doua, se scot samburii si pulpa se piseaza in blender sau cu ajutorul unei furculite pana se transforma intr-o pasta. Se stropeste aceasta pasta cu zeama de lamaie, pentru a nu se oxida.

Se adauga celelalte ingrediente tocate marunt: ceapa, usturoiul, ardeiul fara seminte, verdeturile si rosiile cubulete mici (este bine sa le decojesti inainte si sa pui numai pulpa).

Se foloseste optional si o lingura de ulei de masline.

Se pun sare si piper dupa gust, apoi se tine la frigider aproximativ o ora, dupa care e gata de servit cu chips sau paine prajita.

Pofta buna!

Related posts

1 comment | Trackbacks | Post your comment


    • coryamor
      January 27, 2010
    • tinutul la frigider e foarte important! guacamole, daca e bine facut, e absolut delicios, eu sunt fana ;)

      Reply

Post a comment:

Categories