Orez chinezesc

Ingrediente:
2 cani orez, 10 linguri ulei, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi (rosii de preferat) ,o jumatate varza alba, 2 morcovi mari, 400 gr. carne pui sau porc (fara grasime), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei iute, sare, patrunjel.

Mod de preparare:
Se fierbe orezul, se scurge si se spala sub jet de apa rece. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti, se prajesc foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata bucatele mici, apoi se amesteca continuu . Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fidelute subtiri, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare. Se amesteca mai mult pentru a nu se prinde de cratita si se lasa cam 8 minute la foc mare. Se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia (5-6 linguri). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat (fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa aceea se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt – 1/2 legatura. Legumele nu trebuie prajite foarte tare. Pofta buna!

Durata:
35 min

Related posts

3 comments | Trackbacks | Post your comment


    • Laura
      February 21, 2008
    • Buna Roxana,ce fel de orez se foloseste de este gata in doar 1 minut?

      Reply

    • M..
      December 1, 2008
    • Laura la sfarsit (orezul find deja fiert) se pune pe foc inca o data pentru amesteca totul…. e destul de clar…

      Reply

    • Dana
      January 23, 2009
    • Miroase deja bine,este singura reteta care m-a atras si o voi incerca si eu.

      Reply

Post a comment:

Categories