Vegeta de casa

Majoritatea celor care gatesc folosesc baze pentru mancaruri din comert. Putini stiu insa ca acestea nu sunt tocmai sanatoase pentru organism, deoarece contin foarte multa sare si nenumarate E-uri periculoase (glutamat de sodiu, ionizat de sodiu, coloranti etc.).

Unii medici sustin ca aceste produse nu sunt indicate spre consum: femeilor insarcinate si care alapteaza, persoanelor care sufera de afectiuni cardiace, hipertensivilor, supraponderalilor si obezilor, celor care sufera de maladii hepato-renale, celor care au tendinta de a retine apa in tesuturi, diabeticilor.

O alternativa ar fi un produs natural, facut in casa din legume proaspete.

Ingrediente
2 kg morcovi
1,5 kg patrunjel radacina
0,5 kg pastarnac
O,5 Kg  telina radacina
250g gulii
500g varza alba
500g praz
250 g frunze telina
250 g patrujel frunze
500g gogosari
100 g usturoi

Mod de preparare
Legumele se taie marunt. La radacinoase se poate folosi robotul.  Se usuca natural, fiecare leguma separat, intr-un loc ferit de soare sau folosind un deshidrator de legume (pentru a scurta timpul de uscare).
Dupa uscare  se dau prin rasnita de cafea, rezultand o compozitie asemanatoare Vegetei din comert, dar fara conservanti, coloranti si alte E-uri.
Se poate mari cantitatea de usturoi atunci cand vrem sa utilizam acest amestec la condimentarea  carnii  sau a pestelui. Se pastreaza intr-un loc uscat .

Reteta trimisa de Anda Ivanciu

Related posts

no comments | Trackbacks | Post your comment

Post a comment:

Categories