Amenajarea livingului

Reprezinta o provocare pentru cele mai multe dintre noi. Odata mutate intr-o casa noua intampinam nenumarate probleme in amenajarea spatiului de locuit: vechea mobila nu se mai potriveste, nu ne mai plac perdelele sau covoarele achizitionate anterior etc. Ne dorim o casa frumoasa, moderna, care sa ne ofere comfort si relaxare.

Utilitate si simt estetic

In amenajarea livingului, unul dintre cele mai importante spatii ale unei case, trebuie sa avem in vedere anumite aspecte care tin atat de utilitate, cat si de estetic. Aceasta incapere spatioasa reflecta viata familiei care locuieste acolo. Forma ideala este patrata sau dreptunghiulara, cu ferestrele cat mai mari pentru a capta cat mai multa lumina. Daca incaperea este mai ingusta puteti crea senzatia de spatiu punand oglinzi mari pe peretii incaperii.

Zodii si culori norocoase

Foarte importante sunt culoarea zugravelii si culorile obiectelor folosite pentru decorarea livingului. Alegerea culorilor se poate face in functie de preferinte, de personalitatea locatarilor dar si in functie de zodie. Vechii chinezi isi amenajau locuinta tinand cont de culorile norocoase propriei zodii. Zodiilor de foc le sunt recomandate culorile calde (rosu, oranj, galben), zodiilor de apa nuantele marine (verde, albastru), zodiilor de pamant si de lemn nuantele de maro, iar celor de metal nuantele de albastru si gri. Se spune ca rosul aduce noroc, auriul prosperitate, verdele tinerete, iar negrul ghinion pentru cele mai multe dintre zodii, exceptie facand zodiile de apa.

Alegerea mobilierului si a obiectelor decorative

Evitati mobilarea excesiva! Livingul trebuie sa contina cat mai putina mobila, care sa se potriveasca cu dimensiunile incaperii. De regula livingurile contin o canapea, o masa (piesa centrala a mobilierului), o mica biblioteca cu carti si obiecte personale, doua veioze, unu-doua tablouri, un televizor, un covor, o perdea si cateva plante care invioreaza admosfera. Din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru un camin in living. Acesta confera un plus de relaxare si de confort incaperii.

Indiferent de combinatiile de mobilier si de accesorii pe care le alegeti aceastea trebuie sa se potriveasca atat ca nuante cat si ca stil. O adunatura de mobila si de obiecte colorate va crea o senzatie de haos si de prost gust, asa ca feriti-va de excese si nu uitati ca simplitatea este la putere.

Related posts

1 comment | Trackbacks | Post your comment


    • jo
      July 2, 2007
    • cred ca e o obsesie pt fete sa isi aranjeze casa. eu cel putin abia astept sa am casuta mea ;) )

      Reply

Post a comment:

Categories