Cum oferim un cadou

Primavara este fara indoiala un anotimp minunat in care oamenii ofera si primesc multe cadouri, fie ca sunt femei sau barbati.

Este vorba despre: martisoare, flori si alte atentii mai mari sau mai mici, in functie de buzunarul fiecaruia. Atunci cand sunteti in cautarea unui cadou trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

1. Cand si cui facem cadouri?
Cadourile se fac cu anumite ocazii: ziua de nastere, Sf. Nicolae, Craciun, ziua numelui, Sf. Valentin, Dragobete, 1 martie, 8 Martiei, Paste etc..
Insa, nu trebuie sa asteptam o zi festiva pentru a oferi cuiva drag un cadou.
In general, daruim persoanelor apropiate cadouri (parinti, bunici, prieteni), dar este o dovada de politete sa daruim si cand mergem in vizita la cineva un cadou cat de mic. Macar un buchet de flori.
In Japonia, considerata tara politetei, se fac anumite cursuri pe aceasta tema.

2. Ce si cum daruim?
Pentru a face pe cineva fericit nu trebuie sa ii oferi neaparat un cadou foarte costisitor si a face risipa de bani nu este nici macar o dovada de bun-gust. Se poate oferi orice obiect util: o agenda, un album foto, un stilou, un deschizator de conserve etc., chiar si ceva de mancare sau de baut. Asta nu inseamna ca atunci cand mergem la cineva in vizita putem sa ii ducem cadou un kg de carne sau o sticla de ulei. Potrivit este sa daruim o sticla de vin mai deosebit, o cutie de bomboane, o cutie de branza frantuzeasca frumos ambalata.
Persoanelor dragi trebuie sa le intuim/ sa le aflam dorintele si sa le cumparam ceea ce isi doresc: parfumuri, bijuterii, cosmetice, carti (pentru femei); ceasuri, telefoane, aparate foto, carti (pentru barbati). Trebuie sa evitati sa daruiti cadouri kitschoase (stiti la ce ma refer: flori artificiale, bibelouri, statuete etc.) sau sapunuri si prosoape, pentru ca persoana respectiva s-ar putea simti ofensata la primirea acestui cadou cu “mesaj”.
Foarte important este ca darul pe care il oferiti sa fie frumos ambalat si, mai important: sa fie facut din inima.

Written by Roxana Olaru

Tags:

|

Related posts

no comments | Trackbacks | Post your comment

Post a comment:

Categories