Casatorie versus celibat

In general tot mai multe persoane aleg sa fie celibatare, sau casatoriile au loc din diverse motive, altele decat iubirea, interesul primand.

Oamenii nu mai cred in relatiile de lunga durata, exista mai degraba o preocupare pentru realizarea financiara, decat personala. Din cauza problemelor de zi cu zi nu mai exista timp pentru familie, ea fiind pe un plan secund. Valorizarea familiei vine din educatie. Parintii pot avea un rol important in formarea acestui lucru. Daca media nu promoveaza familia, atunci macar la nivel de grup interpersonal sa se redescopere faptul ca familia reprezinta nucleul societatii.

Familia contemporana, pe langa egalitatile juridice dintre barbat si femeie, se caracterizeaza prin urmatorul aspect, datorita nevoii de emancipare a femeii: sarcinile domestice pot fi redistribuite intre soti, ele putand fi negociate. Acest lucru poate duce insa la aparitia unor familii de tip asociativ si nu mai sunt de ordin conjugal, cu lipsa sentimentelor de afectiune dintre soti. Este o chestiune delicata aceasta negociere si ar fi recomandabil ca ea sa aduca castiguri ambilor parteneri.

Indiferent de optiunile fiecaruia, este importanta gasirea unui echilibru spiritual. Familia ofera acest lucru daca cuplul este format din persoane care se portivesc, se inteleg. Orice persoana este bine sa spere ca isi va gasi acest echilibru mai devreme sau mai tarziu. Persoanele celibatare in adancul sufletului isi doresc formarea unui „intreg”. Optiunea lor nu inseamna izolare, ci doar asteptare pana la realizarea echilibrului. Oamenii optimisti in cele din urma reusesc in viata, pe toate planurile. Credeti in iubire… si familia va renaste.

Related posts

no comments | Trackbacks | Post your comment

Post a comment:

Categories