A fi sau a nu fi consumatoare de pilule contraceptive

Consumate in scop curativ sau pentru evitarea unei sarcini nedorite, un singur lucru este cert: intre orele 20-22 stim ca e timpul pilulei miraculoase (caci atunci se recomanda inghitirea pilulei, datorita usoarelor efecte adverse temporare de genul ameteala, greata).

De generatie noua sau veche, de la Diane la Yasmin, toate le avem ascunse sau nu, undeva in poseta. E drept ca am auzit destule mituri de la prietene, poate chiar de la mame, despre efectele adverse ale acestor pastilute, dar, mai drept e ca in formula lor imbunatatita aparuta in ultima vreme, efectele pozitive de care vrem sa profitam in cea mai scurta perioada sunt mult deasupra celor negative. Firmele care comercializeaza pilulele contraceptive isi fac constiincios treaba si scriu pe fiecare prospect despre ce e bun si ce e rau, despre cand se poate si cand nu sa le utilizam dar, desi studiile arata ca pilulele consumate timp indelungat, fara un control prealabil la medic, sunt incriminate in o parte din patologiile care duc la producerea cancerelor la femei, nedemonstrata fiind teoria, acestia “omit” sa o transmita consumatoarelor. Asa cum si cafeaua este incriminata in producerea cancerelor, aceeasi soarta avandu-o si cartofii prajiti, fiecare decide pentru propria-i sanatate si pentru modul in care vrea sa se bucure de viata. Asadar, stiind toate acestea, bune si rele, ce fac: devin consumatoare sau nu de contraceptive? Raspunsul la aceasta intrebare depinde de necesitatile fiecareia: daca aceste pilule imi pot rezolva un chist de ovar, in asa fel incat sa nu las chirurgul sa o faca, imi asum riscul, daca imi rezolva probleme hormonale, dermatologice sau de alta natura, mi-l asum din nou… si, chiar daca altii ma vor incrimina pt ceea ce fac, eu vreau sa am o viata sexuala lipsita de griji, de aceea, mi-l asum din nou, nu inainte insa de a cere sfatul unui specialist. Pana cand mult asteptatii plasturi cu efecte contraceptive sau posibilitatea de a detecta daca femeia este in perioada fertile (la ovulatie) sau nu cu ajutorul salivei, vor aparea si la noi, ne bucuram , in plina tinerete, de efectele pilulelor!

Related posts

1 comment | Trackbacks | Post your comment


    • negrean ioana maria
      October 11, 2009
    • sa stiti ca este posibil sa ramai insarcinata si daca iei anticonceptionale.eu de exempluam facut 2 copii cu pastile.doctorul mi-a spus ca e posiil ca ala 1 la suta sa fi fost la mine .asa ca sa nu ne bazam asa de mult pe ele.daca stii cum sa pui un prezervatv vei fii mult mai in siguranta decat daca iei pastile.multumesc

      Reply

Post a comment:

Categories