Soarele, prieten sau dusman?

Razele soarelui sunt din ce in ce mai nocive. Daca nu folosesti o lotiune pentru protectie solara risti ca pielea ta sa aiba de suferit. Specialistii recomanda ca in intervalul orar 10-17 sa nu facem plaja si sa evitam pe cat posibil expunerea la soare.

Medicii au stabilit ca anumite persoane (blondele sau roscatele cu pielea extrem de alba, cele cu pistrui sau cu alunite) au o sensibilitate crescuta la radiatiile ultraviolete si ca ar fi bine sa se fereasca de ele.

Sunt foarte sensibili si copii cu varste de pana la 12 ani, care au pielea delicata. Pentru ei se recomanda creme cu factor de protectie mare, SPF 40 sau SPF 50. De asemenea si persoanele care au probleme cardiovasculare sau neurologice trebuie sa evite soarele.

Este foarte necesara folosirea lotiunilor de plaja protectoare si purtarea palariei. In perioada pranzului, daca este nevoie sa iesim afara, trebuie sa purtam haine subtiri din bumbac, care sa acopere o portiune cat mai mare a corpului. Foarte utili sunt si ochelarii, dar numai cei care protejeaza impotriva ultravioletelor. Nu uitati sa consumati o cantitate cat mai mare de lichide (apa si sucuri naturale), pentru a preveni deshidratarea. Alimentatia trebuie sa fie usoara, bogata in fructe si legume si saraca in grasimi.

Pentru sanatatea noastra este nevoie sa stim cum sa ne protejam de razele solare. Chiar daca bronzul este atragator, mai bine sa avem o piele fara probleme, decat una iritata si patata.

Profitati de soare, dar cu masura si protectie!

Related posts

no comments | Trackbacks | Post your comment

Post a comment:

Categories