Pacientul englez

- “The Heart is an Organ of Fire…” -

Am revazut acest film recent. E un fim fascinant, care merita revazut. A fost recompensat, in 1997, cu nu mai putin de noua premii Oscar: pentru film, regie, scenariu adaptat, muzica, imagine, montaj, costume, scenografie si cea mai buna actrita, frantuzoaica Juliette Binoche.

Filmul a mai primit Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin pentru cea mai buna actrita in rol secundar – Juliette Binoche, sapte premii ale Academiei de Film Britanice si doua Globuri de Aur – pentru cel mai bun film si cea mai buna muzica.

“Pacientul englez” este o ecranizare a unui roman de mare succes semnat de scriitorul canadian Michael Ondaatje (a castigat Booker Prize in 1992), roman inspirat din aventurile contelui ungur Almasy, pilot in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Acesta este gasit fara amintiri si desfigurat, lînga epava avionului sau, in desertul Sahara. Actiunea se petrece pe doua planuri. Este vorba de doua povesti de dragoste diferite, dar care au totusi ceva comun: drama razboiului.

Almasy, pe patul de moarte, retraieste cea mai importanta parte din viata sa, o emotionanta poveste de dragoste petrecuta in desert.

In rolurile principale: Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Colin Friels.

Related posts

no comments | Trackbacks | Post your comment

Post a comment:

Categories